Zajímavosti, doporučujeme…

Sobota 18. června 2016, 9:30  – 18:00 hodin
Areál opatství Emauzy, Vyšehradská 49/320, Praha 2
Máte rádi symboly?

Chcete se dozvědět něco o sobě?

Chcete něco zažít?

Čeká Vás: symbolika tarotových karet (využijeme Crowleyho tarot), hry a techniky s kartami, práce se sebou i v malé skupině, příjemné prostředí
Cena: 750 Kč

Program workshopu najdete na
www.kosteyn.cz

Další informace na tel. 773 622 690

Přihlášky posílejte na
ivankosteyn@seznam.cz

Leták ke stažení v PDF

Sny a Imaginace
 Přednáška a Workshop

s Martinem Skálou
Pátek 3.6. 17:00 Přednáška
Vstupné 150 Kč

Pátek 3.6. 17:00 – 5.6. 13:00 Workshop
Cena 2000 Kč
NA WORKSHOP SE PROSÍM PŘIHLAŠUJTE, na info@psychopompos.cz nebo osobně

Workshop se bude věnovat snům. Imaginacím a spontánním fantaziím. Tyto fantazie se často zdají být jednoduché nebo povrchní, ale to je většinou proto, že přehlížíme jejich symbolický význam. Půjde o další z řady seminářů na toto téma, který propojí terapii výtvarným projevem a další terapie tvorbou s koncepty analytické psychologie, zejména s prací se symbolem.

Specifická kompilace analyticko-psychologických technik imaginace a práce s obrazem a symboly. Seminář bude mít sebezkušenostní charakter, začínat budeme opět technikou skupinové snovématrice a dále necháme snové a fantazijní motivy dále rozvíjet pomocí technik t imaginace, amplifikace a analyticko-psychologického způsobu porozumění obrazům. Ty budeme ztvárňovat pomocí různých arte technik a dát ho do souvislosti s dalšími našimi představami, sny a mýty.
Harmonogram workshopu:
Pá 17:00 Přednáška
So 10-18 Workshop
Ne 10-13 Workshop
Skupina Snů
Měsíčně páteční odpoledne
Max. počet účastníků 12
Účast závazná
vstup po individuálním pohovoru s Martinem Skálou

Taoistické motto: Zdálo se Čuangovi, že je motýl, jenž poletuje kolem… Náhle se probudil a seznal,že je Čuang! A teď neví – zdálo se Čuangovi, že je motýl, nebo se zdá nyní motýlu, že je Čuang?

Ve spánku trávíme zhruba třetinu svého života. Zažíváme zde nepředstavitelná dobrodružství. Přicházíme na nečekaná řešení. Máme nevídané schopnosti. Dějí se neobvyklé věci. Platí zde neznámá pravidla. Posviťme si světlem našeho vědomí na náš snový život a porovnejme jej s naším životem bdělým. Vždyť naše duše se pohybuje na pomezí vnitřního a vnějšího nekonečného světa a to, co vnímáme je naše nejbližší okolí a naše sny. Ve skupině snů se zaměřujeme na nalézání souvislostí mezi naším vnitřním a vnějším životem a tak jej obohacujeme o jeho skrytou tvář.

Četba z Fausta
Každé úterý: 17:15 – 18:15
Vstupné dobrovolné

Půl hodiny četba a půl hodiny debata nad ďábelským úryvkem textu. Vše při vybraném čaji.

Pronájem

střediska

Nabízíme vám možnost pronájmu čajovny střediska Psychopompos s maximální kapacitou 20 lidí, s projektorem  a se zázemím ať již k psychologickým konzultacím, terapeutickým skupinám, odborným seminářům anebo jen pro setkání s přáteli v čajovně.

novinky Helpnetu 8.5.2016

Vznikly dvě nové aplikace pro děti se specifickými potřebami
Nezisková organizace EDA představuje dvě nové aplikace pro iPad – EDA PLAY TOBY a PAULI pro trénink zraku a jemné motoriky u dětí s postižením. Aplikace jsou vytvořeny na základě potřeb konkrétních dětí.

Podpora veřejně účelných aktivit spolků zdravotně postižených na rok 2016
Konečný seznam podpořených projektů v dotačním programu zveřejnil Vládní výbor pro zdravotně postižené občany.

Známe laureáty ceny SozialMarie 2016!
První cenu ve výši 15 000 euro v soutěži sociálně inovačních projektů získal vídeňský „Displaced_Space for Change“, projekt Koalice nevládek Pardubicka „Burza filantropie“ obsadil třetí místo.

Jak lidé na vozíčku nakupují oblečení?
Na to se ptá v dotazníku tým sedmi designérů, který pracuje neziskově na návrhu funkčních kalhot se speciálním střihem pro vozíčkáře.

Tulifest 2016 hledá hudební talenty
Přehlídku začínajících hudebníků s handicapem i bez pořádá 18. června liberecké sdružení Tulipan, přihlásit se lze do 6. června. Vítězné začínající hudební uskupení získá možnost natočit hudební CD v profesionálním natáčecím studiu a  vystoupit na Benátské noci.

Význam odborného sociálního poradenství při obhajobě práv osob se zdravotním postižením
Na tematickou konferenci 23. května v Praze zve Národní rada osob se zdravotním postižením ČR a Asociace poraden pro osoby se zdravotním postižením ČR.

AGAPO pořádá pravidelný JOB klub
Bezplatný kurz je určen pro osoby se znevýhodněním při získávání pracovního uplatnění na otevřeném trhu práce.

Dobročinný pestrobazar
Pořádá u stanice metra Černý Most Pestrá společnost, výtěžek z nákupu věcí na bazaru poputuje na výcvik asistenčních psů.

Požadavky na bezbariérové užívání staveb
Ministerstvo pro místní rozvoj zveřejnilo přehled příspěvků, které byly k dané problematice zveřejněny v letech 2010 až 2015 ve Stavebně správní praxi.

Cvičení a roztroušená skleróza
Sdružení mladých sklerotiků připravilo unikátní DVD a publikaci s cvičením vhodným pro pacienty s roztroušenou sklerózou.

Tmavomodrý festival
Již 27. ročník Mezinárodního hudebního festivalu dětí a mládeže se zrakovým postižením proběhne v Brně od 12. do 15. května 2016.

Seni Cup po jedenácté
Turnaj mezinárodní fotbalové ligy osob s mentálním postižením se uskuteční 25. května v Havlíčkově Brodě, tradiční patron Antonín Panenka tentokrát přijede i s Láďou Vízkem.

Český lev se probouzí
Na komentovanou prohlídku Národního památníku na Vítkově tlumočenou do českého znakového jazyka zve 11. května 2016 Informační centrum rodičů a přátel sluchově postižených.

Volná kapacita ve službě denní a týdenní stacionář
Domov Narnie nabízí místa pro děti z Jihomoravského kraje od 4 do 26 let se středním až těžkým mentálním postižením, příp. kombinovaným s tělesným postižením nebo autismem.

Konto Bariéry nadělovalo
V dubnu rozdělilo mezi lidi s postižením přes 2 miliony korun.

novinky Helpnetu 4.5.2016

Konference INSPO 2016 nabízí videozáznamy všech přednášek
Šestnáctý ročník konference INSPO o technologiích pro osoby se specifickými potřebami navštívilo 12. března 2016 v Kongresovém centru Praha 345 účastníků a účinkujících. Ti, kteří se nemohli z různých důvodů konference zúčastnit, mají nyní možnost zhlédnout všechny přednášky na videozáznamech, které zpracovali pracovníci střediska Teiresiás.

Soudy vracejí lidem svéprávnost a podle občanského zákoníku mohou využívat pomoci podpůrce
V minulosti soud omezil Jardu ve svéprávnosti stejně jako dalších více než 35 tisíc lidí. S novým občanským zákoníkem přišlo i povinné přešetření jeho rozsudku o omezení svéprávnosti. Jarda, jako jeden z prvních na Karlovarsku, má nyní svou svéprávnost zpět a navíc má dle nového občanského zákoníku i svou podpůrkyni, která mu pomáhá s jednáním na úřadech.

Stipendium Peggie Lloydové 2016
Nadační fond Jedličkova ústavu nabízí 50 000 Kč mladým lidem do 30 let věku se zdravotním postižením, jimž stipendium pomůže v dalším vzdělávání či rekvalifikaci.

Dotační řízení Jihomoravského kraje
Byla vyhlášena 2.kola řízení o přiznání finanční podpory pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb z prostředků Jihomoravského kraje v souladu s ustanovením § 105 a § 101a zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách. Příjem žádostí probíhá od 23.5. do 1.6.2016.

Podpora vybraných sociálních služeb v Ústeckém kraji
Žádosti je možné podávat od 3. do 10. června 2016.

Profesionál pro plnění snů nemocných dětí
Takového hledá pražská Zlatá rybka, z.ú., která plní přání vážně nemocným dětem od 3 do 18 let.

Vyzkoušeli si roli nevidomého i traséra
Středisko Augustin na Univerzitě Hradec Králové pojalo účast na Rektorském sportovním dni originálně.

Stříbro pro Tichý svět
Elektronický časopis Tichovinky obsadil druhé místo v kategorii „nejlepší firemní periodikum v neziskovém sektoru“ v prestižní soutěži Zlatý středník 2015.

Cestování zrakově postižených – každodenní i nevšední
Na odbornou besedu 19. května  v Praze zve Okamžik. Akce je určena pro lidi se zrakovým postižením, vstup na setkání je zdarma.

Festival porozumění
Odehraje se 16. až 19. května v Mariánských Lázních a okolí, jeho pořadatelem je Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR (okresní organizace Cheb se sídlem v Mnichově u Mariánských Lázní).

Pokojné umírání
Na konferenci 4. května v Liberci vystoupí i švýcarští odborníci na paliativní péči.